Miażdżyca

miazdzyca_wiem_o_zdrowiu
  • Forum
  • Przenieśliśmy babcię do innego szpitala i okazało się... że miała zawał. Polsko, Polsko... ...(więcej)
  • Ktoś by powiedział, że to choroby cywilizacyjne.. i ma racje, ale mamy na nie wpływ, możemy powiedzieć im nie..... I ja choć jestem dość młoda powiedziałam nie i wyeliminowałam z diety ma...(więcej)
  • Mama pewnie jeast juz po zabiegu. Każdy wiek jest dobry na przeprowadzenie zabiegu, by tylko ulżyć w chorobie. Miałam zawał w 49 roku życia. Nie sądziłam, że miażdżyca dotknie także moich...(więcej)
  • Jeszcze np cukrzyce, złą przemianę materii, nadciśnienie. Tez znów muszę sobie kupić i zażywać. ...(więcej)
  • Robi nie wiem co mam już robić czy kupić te kapsułki z serii omega czy też nie kupować ,jeśli możesz to proszę mi to wytłumaczyć ,co mam robić jak pozbyć się cholesterolu i trójgliceryd...(więcej)
  • Paweł nie rozumiem tego wynika z twojego posta że przyjmowanie olejów rybnych gdy ma się podwyższony poziom trójglicerydów może zwiększyć jeszcze bardziej trójglicerydy a jak to się ma do ...(więcej)
  • właśnie najlepiej takie rzeczy jak powrót do sportu to z lekarzem uzgadniać on będzie dokładnie wiedział kiedy można znowu zacząć jeździć na rowerze żeby było bezpiecznie ...(więcej)
  • To czym karmimy dzieci w dzieciństwie i jaki tryb życia prowadzimy z dzieckiem ma ogromny wpływ na rozwój miażdżycy w późniejszym wieku. A wiec nawał słodyczy, fast fudów, mało ruchu, czas...(więcej)
  • leczenie miażdżycy aorty brzusznej to takie leki jak przy miżdżcy kończyn konieczne jest również przestrzeganie diety przeciwmiażdżycowej,ja stuję polfilin 400mg 2xdziennie acard 1tabletka ...(więcej)
  • Mojej babci stwierdzili miażdżycę kończyn dolnych, z tego co wiem lekarze nie chcą bardzo się nią zajmować i odsyłają z miejsca na miejsce. Czy ktoś wie jakie leczenie stosuje się przy tej...(więcej)
  • Witam, niebawem pojawi się oferta dla osób pragnących sie przebadać pod kątem miażdżycy oferta wystartuje 10/11.01 na portalu xxx 29 zł zamiast 58 zł za badania profilaktyczne ?ryzyko miażdÅ...(więcej)

Forum -> Cholesterol.

Tytuł:Cholesterol.
Autor:Robi
2.3.2010, 15:43
Wysokie stężenie cholesterolu we krwi zwiększa ryzyko zawału serca i udaru móxxx sposobu odżywiania,podawanie witamin Ci E oraz preparatów ziołowych,pomaga je obniżyć i zmniejsza ryzyko wystąpienia tych chorób. Objawy. *podwyższony poziom cholesterolu nie powoduje wyraźnych objawów,a często przebiega bezobjawowo ,zwiększa natomiast ryzyko chorób z wyraźnymi objawami xxx wieńcowej serca. *wysokie stężenie cholesterolu może powodować powstawanie w zgięciu kolanowym i łokciowym i wokół oczu podskórnych żółtych grudek.

Tytuł:Cholesterol.
Autor:Anielka
2.3.2010, 15:45
Robi nie wiem co mam już robić czy kupić te kapsułki z serii omega czy też nie kupować ,jeśli możesz to proszę mi to wytłumaczyć ,co mam robić jak pozbyć się cholesterolu i trójglicerydóxxx tego wysokiego poziomu doszło mi drętwienie nogi i ból uda podczas marszu to chyba z powodu miażdżycy.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
nosił wilk razy kilka ponieśli i...

miazdzyca_ciekawostki

Ciekawostki

Zawał serca

Rozległe zawały serca spowodowane są przede wszystkim zamknięciem wspólnego pnia lewej tętnicy wieńcowej i obejmują zarówno ścianę przednią, jak i boczną serca

Czy wiesz, że...

Choroba wieńcowa, choć znana pod kilkoma innymi nazwami takimi jak choroba niedokrwienna serca, albo przewlekła niewydolność serca, niegdyś nazywana także dusznicą bolesną lub dławicą sercową polega na niewystarczającym dostarczeniu do serca tlenu, za sprawą niedostatecznego ukrwienia serca.

Polecamy

Bajpasy
Operacja pomostowania tętnic wieńcowych za pomocą bajpasów jest operacją serca. Bajpasy wykorzystuje się w celu obejścia zatkanej tętnicy, przez co krew może płynąć do mięśnia sercowego w taki sposób jak powinna.

Lek Pyralgina wskazany jest w leczeniu bólu różnego pochodzenia o dużym nasileniu, a także gorączki, gdy zastosowanie innych środków jest przeciwwskazane lub nieskuteczne. Przeważnie pacjenci stosują lek przy gorączce. Pyralgina (metamizolum natricum) jest niesteroidowym lekiem przeciwzapalnym z grupy pochodnych pirazolonu o działaniu przeciwbólowym, przeciwgorączkowym (silniejszym od salicylanów) i przeciwzapalnym. Działa również słabo rozkurczowo na mięśnie gładkie i uspokajająco.