| Tytuł: | Cholesterol. |
| Autor: | Robi 2.3.2010, 15:43 |
| Wysokie stężenie cholesterolu we krwi zwiększa ryzyko zawału serca i udaru móxxx sposobu odżywiania,podawanie witamin Ci E oraz preparatów ziołowych,pomaga je obniżyć i zmniejsza ryzyko wystąpienia tych chorób. Objawy. *podwyższony poziom cholesterolu nie powoduje wyraźnych objawów,a często przebiega bezobjawowo ,zwiększa natomiast ryzyko chorób z wyraźnymi objawami xxx wieńcowej serca. *wysokie stężenie cholesterolu może powodować powstawanie w zgięciu kolanowym i łokciowym i wokół oczu podskórnych żółtych grudek. | |
| Tytuł: | Cholesterol. |
| Autor: | Anielka 2.3.2010, 15:45 |
| Robi nie wiem co mam już robić czy kupić te kapsułki z serii omega czy też nie kupować ,jeśli możesz to proszę mi to wytłumaczyć ,co mam robić jak pozbyć się cholesterolu i trójglicerydóxxx tego wysokiego poziomu doszło mi drętwienie nogi i ból uda podczas marszu to chyba z powodu miażdżycy. | |

Choroba wieńcowa, choć znana pod kilkoma innymi nazwami takimi jak choroba niedokrwienna serca, albo przewlekła niewydolność serca, niegdyś nazywana także dusznicą bolesną lub dławicą sercową polega na niewystarczającym dostarczeniu do serca tlenu, za sprawą niedostatecznego ukrwienia serca.
Bajpasy
Operacja pomostowania tętnic wieńcowych za pomocą bajpasów jest operacją serca. Bajpasy wykorzystuje się w celu obejścia zatkanej tętnicy, przez co krew może płynąć do mięśnia sercowego w taki sposób jak powinna.