| Tytuł: | Miażdżyca - Jak leczyć-co stosować? |
| Autor: | Juzka77 23.6.2010, 08:34 |
| Mam tę przypadłość od jakiegoś czasu stosowałam mnóstwo leków przepisanych przez lekarzy niestety nie widać efektóxxx diety też nie wiele pomogła właściwie w ogóle nie czuje poprawy,lekarz poleca mi jedzenie tłustych ryb morskich i picie tranu ,a ja mam obrzydzenie to tego typu specyfików i nie bardzo wierze że tłuszczem można zniszczyć tłxxx które brałam na zbicie cholestero0lu niestety niszczą też wątrobę,Dlatego mam pytanie na forumowiczów co stosujecie jakie specyfiki. pozdrawiam. | |
| Autor: | Muszka 28.6.2010, 10:31 |
| Tłuste ryby morskie takie jak makrela, łosoś, śledź, tuńczyk mają w sobie (w tłuszczu) te wszystkie kwasy tłuszczowe omega, np 3 , które wpływają na obniżenie cholesterolu. Tran mozna zazywac w kapsułakch, albo własnie kwasy tłuszczowe Omega 3, na przemian z 6 . Jesli chodzi jeszcze o ryby, to nie warto kupowac ich w hipermarketach, bo to są ryby hodowane w ciepłych wodach, a kwasy zawieraja tylko organizmy ryb żyjących w naturalnym środowisku głębokich, zimnych wód | |
| Autor: | Dorcia 5.7.2010, 12:13 |
| Rozumiem więc że kapsułki omega 3 i 6 zmniejszają poziom cholesterolu i trójglicerydóxxxędę musiała wypróbować,ciekawe co jeszcze leczą kwasy omega 3 i 6? | |
| Autor: | Paweł 12.7.2010, 13:29 |
| Zażywanie kapsułek z olejami rybnymi mogą mieć wpływ na stężenie glukozy ,na wszelki wypadek należy zażywać nie więcej niż xxx. Osoby z podwyższonym poziomem trójglicerydów winny uważać na kapsułki z olejami rybnymi ponieważ mogą nie chcący podwyższyć poziom trójglicerydów który i tak jest za wysoki. | |
| Autor: | Paweł 30.7.2010, 13:18 |
| Paweł nie rozumiem tego wynika z twojego posta że przyjmowanie olejów rybnych gdy ma się podwyższony poziom trójglicerydów może zwiększyć jeszcze bardziej trójglicerydy a jak to się ma do cholesterolu. Cholesterol i trójglicerydy jak więc obniżyć. | |

Choroba wieńcowa, choć znana pod kilkoma innymi nazwami takimi jak choroba niedokrwienna serca, albo przewlekła niewydolność serca, niegdyś nazywana także dusznicą bolesną lub dławicą sercową polega na niewystarczającym dostarczeniu do serca tlenu, za sprawą niedostatecznego ukrwienia serca.
Bajpasy
Operacja pomostowania tętnic wieńcowych za pomocą bajpasów jest operacją serca. Bajpasy wykorzystuje się w celu obejścia zatkanej tętnicy, przez co krew może płynąć do mięśnia sercowego w taki sposób jak powinna.